Предстои четвъртото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“. Лидл България в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум отново ще подкрепи социално значими проекти на местни граждански организации от цялата страна. Конкурсът ще бъде отворен на 13-ти май 2021 година.

За трите издания на инициативата от 2017 година насам тя успя да набере фонд от 545 000 лв. и да финансира 73 проекта в цялата страна, а общия брой ползватели на тези проекти надхвърля 256 000 души.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ отразява стремежа на партньорите Лидл България, ФРГИ и Български дарителски форум да работят за развитието на страната и да допринасят за един по-пълноценен и по-качествен начин на живот на хората в различните региони.

Следете сайта и фейсбук страницата на ФРГИ за подробности, свързани с кандидатстването в конкурса.

Използваме повода да припомним за един проект, финансиран по програмата и реализиран от деца. „Хан Тервел“ е третият филм от поредицата "Първо българско царство", създаден от деца на възраст 8-12 години от Център за демократично учене.

Разказва за малкия ученик Пънкчев младши, внук на познатия ни от втора част професор Пънкчев. Младши е изправен пред сериозен проблем – изпита по история! Неговата ненавист към четенето на уроци го принуждава да намери свой начин да се подготви за изпита. Използвайки машината на времето на дядо си, той се връща 1300 години назад във времето и се озовава в древна Плиска, където царува хан Тервел. Детето бързо се сприятелява с великия владетел и става очевидец на някои от най-знаковите събития за България от онова време като провъзгласяването на хан Тервел в кесар, разширяването на териториите на държавата, търговски договори и разбиването на арабската армия пред стените на Константинопол.

Тук можете да гледате среща с малките автори на филма.

Сподели!