Лидл България постави началото на „Tи и Lidl за по-добър живот“ през 2017 г. Инициативата отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората в различни региони в страната, като има за цел да подкрепя социално значими проекти в следните 4 области: образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот. Партньори на програмата са фондация „Работилница за граждански инициативи“ и „Български дарителски форум“. Общо 425 организации от 143 населени места в цялата страна кандидатстваха за инициативата, а стойността на сумата, събрана от Лидл България в периода 1 май-25 юни 2017 г., благодарение на нейните клиенти, възлезе на 252 741 лева. 

Събраните средства се използват за финансирането на общо 31 обществено значими проекти от цялата страна. За реализацията на своите смели и стойностни идеи, одобрените за финансиране проекти получават грант в размер до 10 000 лева. Финалната селекция включва предложения от 18 населени места в страната, сред които 16 са одобрените проекти в областта на образованието, 8 са с фокус здравословен начин на живот, 5 ще се грижат за опазване на околната среда, а 2 са насочени към съхранение на историческото и културно наследство.

На 3 май 2018 г. стартира второто издание на инициативата. Конкурсът за участие в инициативата е отворен до 20 юни 2018 г.

Запознайте се с указанията и общите условия за кандидатстване в инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ тук.

Във второто издание на инициативата кандидатстването става чрез попълване на онлайн формуляр. Към формата тук.

Към формуляра за кандидатстване е задължително да бъдат приложени: бюджет на проекта и декларация на кандидата.

Свали формата за бюджет на проекта тук. 

Свали формата за декларация на кандидата тук.

Сподели!