Подкрепя социално значими проекти

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България и се реализира в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум. От 2017 г. до 2022 г. инициативата подкрепя социално значими проекти на неправителствени организации в цялата страна и помага на хората в различните региони в страната да водят по-качествен и пълноценен живот, като през годините инвестира в няколко области: образование, околна среда, култура и историческо наследство, и активен начин на живот.

В първите пет издания компанията финансира с общ фонд от 915 000 лева 119 вдъхновяващи граждански проекта в областта на образованието, околната среда, културата и историческото наследство. Въздействието им успя да достигне до над половин милион българи от 58 градове и села в цялата страна. Голяма част от финансираните проекти продължават да оказват положително въздействие в своите общности и до днес, а броят на бенефициентите расте всеки ден.

През 2023 г. инициативата се трансформира в „Ти и Lidl за нашето утре“. Целта е тя да бъде синхронизирана с усилията на Лидл България в областта на устойчивото развитие на глобално ниво, както и да бъде адаптирана към съвременните нужди на обществото ни. Като партньор към инициативата се присъединява и Асоциацията на европейските журналисти – България.

От 2023 година съществува и онлайн платформа, в която са поместени всички реализирани инициативи от началото на програмата.

ЛИНК към сайта.


Сподели!