Приключи конкурсът "Валя Крушкина - журналистика за хората" 2022. За периода от 11 септември до 1 ноември са номинирани общо 129 журналистически материала. Те ще се борят за първото място в четирите категории на конкурса, както и за Голямата награда. Победителите ще бъдат избрани от специално жури.

След две години без присъствено награждаване, през декември ще се проведе официална церемония, на която ще станат ясни наградените.

Фонд "Валя Крушкина", учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г., организира наградите за 11 поредна година. За това време са правени различни промени в категориите на конкурса, отразяващи тенденциите в развитието на журналистиката у нас. Поради пандемията от коронавирус, се наложи организаторите да преустановят присъственото награждаване, а отличените журналисти бяха обявявани в сайта на Фондацията.

През годините наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика и в гилдията, и сред широката общественост се приемат за сериозно признание за работата на наградените журналисти. Тук можете да видите кои са били носителите на Голямата награда в конкурса през годините.

Сподели!