„Еврофутбол“ и ФРГИ изпратиха подобаващо своите Спортни таланти за 2017 г. със специална церемония, на която бяха обявени и най-добрите състезатели на програмата за настоящата година – ТОП 10. Събитието се състоя днес, 11.12.2017 г., от 11 ч. в Центъра за култура и дебат „Червената къща Андрей Николов“ на ул. „Любен Каравелов“ №15 в столицата. На него присъстваха повече спортисти, които бяха подпомогнати от букмейкърската къща през отминаващите 12 месеца, представители на медиите, спортни деятели, родители и треньори.

Уважаеми гости и партньори, благодарим ви, че сте тук с нас – на официалната церемония по закриването на тазгодишното, шесто поред издание на програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“! За мен е чест да ви приветствам с „Добре дошли!“ и да споделя с вас емоцията си от това да съм тук, сред вас!“, сподели г-жа Руди Вачкова, един от управителите на „Еврофутбол“. Г-жа Вачкова официално обяви и предстоящия старт на следващото, седмо поредно издание на програма „Спортни таланти“ през 2018 г.: „Ние продължаваме да подкрепяме българските спортни надежди и да вярваме в тях!“.

„Пожелавам на всички вас – Спортните таланти на „Еврофутбол“ и Фондация „Работилница за граждански инициативи“, преди всичко здраве! Знам, че усърдието, трудолюбието и целите, към които се стремите, ще ви доведат до успеха! Благодаря на вашите родители, приятели и треньори за подкрепата, която ви дават, защото без нея нямаше да сме тук!“, каза и г-жа Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) – основен партньор на програмата от самото й създаване.

ТОП 10 на Спортните таланти на „Еврофутбол“, които бяха определени след гласуване от страна на медиините партньори на Програмата, получиха специална парична премия от компанията – за своите успехи, талант и постоянство. Ето имената на отличените, съответно – вотът, който получиха от журналистите:

1. Владимир Далаклиев, таекуондо WTF – 1000 лева и 136 точки - десет 1-ви места, едно 2-ро място, две 3-ти места;

2. Диана Петкова, плуване – 800 лева и 120 точки - едно 1-во място, четири 2-ри места, три 3-ти места;

3. Александър Джорджев, таекуондо WTF – 600 лева и 113 точки - шест 1-ви места, едно 2-ро място, две 3-ти места;

4. Ивайло Иванов, джудо – 400 лева и 86 точки;

5. Мария Делчева, бадминтон – 400 лева и 71 точки - две 1-ви места, едно второ място;

6. Ангел Кодинов, кану - каяк – 400 лева и 71 точки - едно 2-ро място, три 3-ти места;

7. Петър Божилов, плуване – 300 лева и 56 точки;

8. Антоан Божилов, лека атлетика за хора с увреждания – 300 лева и 51 точки;

9. Антонио Иванов, лека атлетика – 300 лева и 49 точки;

10. Атанас Хорозов, кану - каяк – 300 лева и 42 точки.

За 2017 г. „Еврофутбол“ и ФРГИ подкрепиха общо 27 спортисти, състезаващи се в индивидуални спортове, вкл. специална квота за хора с увреждания, на възраст до 25 г., вкл. Общата стойност на финансовата подкрепа е близо 100 000 лева, а добавената стойност на програмата е изключителното личностно развитие, вкл. обучение в сферата на комуникациите, което всеки един от състезателите придоби. Доверието, което екипът на „Еврофутбол“ изгради със своите млади приятели и силното партньорство на Фондацията, промениха образа на българския спортист – новото поколение родни спортни надежди твори своето бъдеще в унисон със световните тенденции на наднационалност и толерантност! 

„Еврофутбол“ изказва изключителната си благодарност на партньорите си от ФРГИ; на членовете на Групата на съветниците, които безвъзмездно и за поредна година подкрепиха Програмата с ценното си присъствие и съвети; на своите медиини партньори и на всички спортисти, треньори, родители и приятели – без вас нищо нямаше да е същото!

Пожелаваме успех и късмет на всички спортисти!

Сподели!

Свързани статии