Емблематични за българския спорт представяния направиха Спортните таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ през изминалите почивни дни (18-19.11.2017 г.)! Диана Петкова, златното момиче на родното плуване, постави три национални рекорда на провелият се международен турнир в Пловдив, в който участваха 450 състезатели от 40 отбора. Петкова постави време 55.99 сек на 100 м свободен стил, 25.56 сек на 50 м свободен стил и 1:03.33 мин на 100 м съчетано плуване, което освен националното признание й донесе и три златни медала и приз за най-добър състезател в групата си. Иван Алмаджиев, още един от Спортните таланти на букмейкърската къща, взе три първи места – на 50 м и 100 м бътерфлай, както и на 50 м свободен стил и едно трето – на 100 м свободен стил, на същото състезание. Тодор Тодоров, Спортен талант на публиката, зае три трети места, едно четвърто и едно пето.

Таня Звискова, една от големите надежди на България в спортната стрелба и Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ, взе златото на провелият се в края на миналата седмица международен турнир в гр. Бели Манастир, Хърватия. Таня участва в две старта в дисциплината 40 изстрела с пневматично оръжие, като на първия етап завърши с 412.1 точки и бе на седмо място, преминавайки успешно елиминациите. На втория старт Звискова постигна 413.2 точки, зае 4-то място и си осигури участие във финала, където бе безапелационна – Таня стана първа с 246.4 точки от 24 изстрела!

На 19.11.2017 г. Митко Джорджев спечели бронза от Откритото първенство по таекуондо на Гърция. Младият Спортен талант игра в четири мача, от които три спечели. Последната битка бе трудна за него, поради контузия в левия крак и тя го спря да я спечели.

Диляна Минкина стана 7-ма при девойките до 23 г. на дистанция 6 км с време 24:24 мин на провелото се на 18-ти ноември в Чанаккале Балканско първенство по крос кънтри. Александър Сръндев, Спортен талант на публиката, взе 14-та позиция на 8-те км с време 29:13 мин.

Мария Делчева, една от най-успешните ни бадминтонистки, победи безапелационно своите опонентки от Чехия, Холандия, Полша и Унгария – без загубен гейм, на провелото се (17-19.11.2017 г.) в гр. Орлова, Чехия, силно международно състезание.

Габриела Антова, най-добрата ни шахматистка и също Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ, продължава участието си в Световното първенство за девойки до 20 г. в гр. Тарвисио, Италия. Към момента Габи 4 точки от шест кръга и по допълнителен показател заема 17-то място във временното класиране. Днес, 20.11.2017 г., й предстои да се изправи срещу 18-годишната узбекистанка Токиржонова – желаем успех на Габи!

Калина Христова взе участие в първия етап на Националния турнир по тенис на маса „Млад Олимпиец“, като се състезава с 41 девойки, разпределени в осем групи. Калина преодоля без проблеми конкуренцията – изигра и спечели осем срещи без загубен гейм, с което взе и първото място.

Сподели!

Свързани статии