Общо 255 проекта от цялата страна кандидатстват за финансиране от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“. Тя се реализира за втора поредна година в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

В периода от 3 май до 20 юни 2018 г. граждански организации от цялата страна кандидатстваха в четири различни области. Най-голяма част от постъпилите проекти са посветени на образованието (110), следвани от кандидатурите в сферата на активния начин на живот (66) и областта на културата и историческо наследство (61). Най-малко кандидатури (18) има в областта на околната среда.

Предложенията идват от общо 79 населени места на всички 28 териториално-административни области на България. Най-голям брой кандидатури са постъпили от област София-град (98), следвани от областите Пловдив (18) и Плевен (10). Изключително активни са и гражданските организации от по-малките райони, като общо 62 населени места с до 15 000 жители, от които 32 села, са се включили в инициативата. Пълният списък на кандидатите можете да видите тук.

Получените проекти ще се оценяват на три етапа. В момента тече проверка по административни критерии. Проектите, които отговарят на административните критерии, ще преминат в следващите два етапа на оценяване – от експертно жури в състав утвърдени лидери на обществено мнение с експертиза в социални проекти и от служители на Лидл България. Одобрените за финансиране организации ще получат грант в размер до 10 000 лв., за да реализират своя проект.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България и отразява стремежа на компанията да допринася за един по-пълноценен и по-качествен начин на живот на хората в различните региони на страната. От 13 май до 10 юни компанията отделяше по 3 стотинки на всеки касов бон, като със събраната сума ще подкрепи обществено значими проекти в цялата страна. В първото издание през 2017 г. инициативата финансира 31 проекта. Повече информация за тях ще откриете тук.

Сподели!

Свързани статии