Александра Георгиева е 5-та на Световното по таекуондо за кадети

Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Александра Георгиева се класира на 5-о място на Световното първенство по таекуондо, което се проведе в Ташкент, Узбекистан. 14-годишната дупничанка, която се състезава в кат. до 44 кг., загуби на ¼-финалите от представителка на Испания с 10-13, като 20 сек. преди края на срещата водеше в резултата. Поражението й попречи да се бори за медалите. В началото Алекс почива в първия кръг, а във втория срази представителка на Германия с 23-3, което й осигури сблъсък с испанката. Следващите състезания на Алекс са Балканиада и Европейско първенство.

Само седмица, след като спечели най-старото плувно състезание у нас „Галата-Варна“, друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Георги Цурев, отново се окичи със злато от плувен маратон. Този път 17-годишният ни талант триумфира на маратона на Бургас, който се проведе на 10 август. Разстоянието от 6400 м бе от остров Анастасия до моста в града, а надпреварата, в която се пуснаха 57 състезатели, бе организирана от клуб „Матропол“ и община Бургас. За първи път първото място при мъжете бе споделено от двама участници – Георги Цурев от клуб „Астери“ и Никола Саватинов. Призьорите бяха наградени от кмета на град Бургас - Димитър Николов.

Контузия в ръката попречи на още един талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ във водните спортове - Димитър Исаев, да се представи още по-добре на Европейското първенство по скокове във вода в Киев. В първия ден на 7 август бе надпреварата на 1-метров трамплин, където Митко завърши на 25-о място то 30 скачачи. Разочарованията последваха едно след друго. Първо на 3-метров трамплин Митко не направи добро състезания, а на тренировката в събота преди коронната му дисциплина – кула, той пресрещна палеца си, което на практика го спря от по-нататъшно участие. Травмата му ще му попречи да вземе участие и на републиканското първенство във Варна тази седмица.

Сподели!

Свързани статии