Остава по-малко от седмица до крайния срок на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“

Наградите ще се връчат на официална церемония в четири категории: пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии; журналист от електронна медия - радио и телевизия; снимащ журналист - оператори и фотографи и журналист-надежда - млад журналист. По традиция ще бъде връчена и голямата награда на името на Валя Крушкина. Тя се избира от журито измежду всички постъпили номинации.

Конкурсът е отворен за журналисти от различни медии, издавани в България или чужбина. Освен че могат да бъдат номинирани от трети лица, кандидатите могат и да се самономинират. Подробности в указанията за номинация.

Независимо жури, състоящо се от изявени журналисти и общественици ще оценява получените материали по следните критерии: да представят обективно и широко конкретен казус; да отразяват нестандартно конкретен казус; да анализират проблем от обществено значение; да представят ясно изразена лична позиция по проблема; да представят материал по конфликтна тема, по която или няма публикации, или са твърде малко.

Наградите отличават примери за отговорна и обективна журналистика, отстоявана в името на гражданите. През годините наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика. Повече от 350 журналисти с близо 700 материала са били номинирани в досегашните издания на конкурса. Наградите са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г.

Номинирай до 23 октомври, като попълниш формуляра от тук.  

Сподели!

Свързани статии