Новоизградена зала за занимания по роботика и WiFi мрежа ще подпомагат развитието на студенти и преподаватели от ФМИ при СУ

На 7 март 2019 г. официално бяха открити новосъздадените зала и WiFi мрежа в сградата на Факултета по математика и информатика към СУ. Те са изградени в рамките на Фонд „ФМИ инициативи“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“, с финансовата подкрепа на развойния център на SAP в България.

Залата носи името „R&IoT - Роботика и интернет на нещата” и ще бъде на разположение на студенти и преподаватели от ФМИ да обменят знания и опит, да провеждат занятия по роботика и да срещат бъдещи работодатели. По време на откриването на залата бяха направени различни демонстрации с роботи и 3D принтер.

На осъбитието присъстваха изпълнителният директор на развойния център на SAP в София - Радослав Николов, изпълнителният директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – Илияна Николова, деканът на Факултета по математика и информатика - доц. д-р Първан Първанов, Натали Георгиева, председател на Студентския съвет на ФМИ, представители на академичната общност и студенти от ФМИ.

Създаден през март 2018 г. при ФРГИ, Фонд „ФМИ инициативи“ обединява преподаватели, студенти и бизнес лидери, които искат да развиват математиката и информатиката в България. Фондът работи за създаването на възможности за професионално, научно и кариерно развитие както на преподаватели и студенти, така и на учители и ученици.

Сподели!

Свързани статии