Те са млади, активни и инициативни. Те са група младежи на възраст от 16 до 25 години, които не са съгласни със ситуацията в своя град. И работят за промяната ѝ. Набират средства от дарители, а със събраните средства финансират идеи на свои връстници. Вярват, че младите хора имат нужда от повече пространство за изява на таланта, за спорт и за придобиване на нови знания и умения и затова най-често подкрепят младежки инициативи в областта на културата, спорта и образованието.

Бъди като тях! Бъди #ДоброТворец! Стани част от Младежка банка #КаузаКоятоСъздава!

Като част от Младежката банка не само ще допринесеш за развитието на младите в твоя град, квартал, училище, но и ще развиеш себе си. Ще научиш как да общуваш с различни хора, как да работиш в екип, как да правиш впечатляващи кампании за набиране на средства, как да организираш интересни събития, и най-вече ще придобиеш опит в управлението на дарителски програми.

Освен всичко останало – Фондация „Работилница за граждански инициативи“ предоставя финансиране за организационното развитие на Младежката банка и месечна онлайн подкрепа относно отделните етапи за развитие на Младежка банка.

В началото на септември предстои традиционният Летен лагер на участниците в Младежките банки от цялата страна, където не само ще се запознаеш с #ДоброТворците от Младежките банки в цялата страна, но и ще имаш възможност да научиш повече за модела „Младежка банка“ лично от тях, да обмените опит, идеи, а защо не и бъдещи партньорства.

Кандидатствай в конкурса за Младежка банка тук. Остават само три до крайния сорк за участие в конкурса. 

На снимката по-горе са кадри от инициативата „Майстора на 1000 кв.м. на младежите от артшкола „Новите майстори“, подкрепени от Младежка банка Кюстендил.

Сподели!