Пътуващата изложба на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – „Пазители и традиции“ пристигна в град Велинград. С нейното откриване бе поставено началото есенния културен сезон в града. През целия месец жители и гости на Велинград могат да видят 20-те фотографии на тема традиции и обичаи в живота на българина, в сградата на читалище „Св. Св. Кирил и Методий -1905“ 

Автор на снимките е фотографът Радич Банев. Изложбата „Пазители и традиции“ дава отговор на въпроса кои са съвременните пазители на традициите, защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани.

Фотографиите са вдъхновени от 20-те проекта, подкрепени  през 2014 година по програма „Живо наследство“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Всеки един от проектите цели съхраняване на културното наследство от различни райони на страната. Повече за проектите, реализирани по програмата, можете да научите от виртуалния музей „Живо наследство“.

До момента пътуващата изложба е видяна от над 90 000 души в София, Кюстендил, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, Силистра, Търговище, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Кърджали и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол, Ясен.

 

Сподели!

Свързани статии