Всички учители, които искат да се включат в конкурса за участие в проект „Журналисти в училище“, могат да го направят до 20 март тази година.

Инициативата е насочена към младежи от горен курс на обучение. Училища от цялата страна, могат да кандидатсват, като с приоритет ще се разглеждат предложенията от населени места с до 100 000 жители. Кандидатстването става чрез попълване на онлайн формуляр, достъпен от ТУК.

Основните критерии, по които ще се оценяват предложенията, са мотивацията за участие в инициативата, проявен интерес от страна на учениците, както и брoй ученици, заявили желание за участие. Очаква се срещите да се проведат в периода: 1 април 2020 г. - 30 юни 2020 година.

За седма поредна година изявени български журналисти ще се срещнат с ученици от цялата страна, за да разговарят за фалшивите новини и за нуждата от активна гражданска позиция.

Инициативата „Журналисти в училище“ има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. „Журналисти в училище“ е част от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. През годините броят на активните участници достигна близо 20 000 ученици от над 45 градове и села в страната.

Сподели!