Михаил Иванов с покрит норматив за Европейското първенство до 23 г. в Швеция

Михаил и Тихомир Иванови – Спортни таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ, взеха участие на силния турнир по лека атлетика „Самарско знаме“, който се проведе на 15.06 в Стара Загора. 21-годишният Михаил постигна личен резултат от 215 см, което е и покрит норматив за Европейското първенство в Йевле, Швеция от 11-ти до 14-ти юли. Тихомир преодоля 219 см и остана на второ място след Андрей Скабейка с 223 см. 24-годишният плевенчанин направи един неуспешен опит на тази височина и още два на 226 см.

Християн Стоянов също постави личен резултат на 1500 метра на турнира, като се поздрави с 3-то място. Параатлетът ни постигна 3:51,61 мин, което е с повече от 4 секунди от предишното му най-добро постижение. Първи е Иво Балабанов и 3:45.4 мин.

Две от талантливите ни таекуондистки - Радина Борисова и Александра Георгиева, спечелиха златните медали във възрастовите си групи на турнира Дупница Оупън на 15-ти юни. Радина надигра във финала представителка на Гърция с 26:6, а Александра надделя над опонентката си с 4:0.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Михаела Чепишева, участва на турнира за юноши и девойки под 17 г. по бадминтон в Нови Сад – кръг от европейската верига. 14-годишната ни състезателка от Първомай отпадна във втория кръг от Николе Ветор от Унгария с 1:2 гейма. От 2-ри юли Михаела ще участва на Балканиадата под 19 г. в Анкара, Турция.

Сподели!

Свързани статии