Остават последни десет дни до крайния срок за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“. Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Целта на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България е да допринася за един по-пълноценен и по-качествен начин на живот на хората в различните региони в страната.

В периода от 14 май до 10 юни 2018 г. Lidl отделя по 3 стотинки на всеки касов бон в магазините в цялата страна. Със събраните средства компанията ще финансира проекти в четирите области на инициативата.

До 20 юни граждански организации могат да изпращат проектни предложения на стойност до 10 000 лв. в една от четирите области на инициативата: образование, околна среда, култура и историческо наследство и активен начин на живот.

В помощ на гражданските организации, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ разработи технически насоки за кандидатстване. Вижте списъка тук. Кандидатствайте тук.

Получените проекти ще бъдат оценявани на три етапа и ще преминат през проверка на административното съответствие - наличност на цялата изисквана документация, оценка по качествени критерии, включително устойчивост, иновативност, и значимост на идеята за местните общности. Всички проекти, отговарящи на административните критерии, ще бъдат оценявани от експертно жури - утвърдени лидери на обществено мнение с експертиза в оценяването на социални проекти. В третия етап избраните проекти ще бъдат оценени от служителите на Лидл България.

Сподели!

Свързани статии