До 10 септември неправителствени организации могат да кандидатсват за финансиране по програма „Запознайте се и програмирайте“. Одобрените участници ще получат парична подкрепа до 580 лева, за да организират събитие по програмиране за деца и младежи между 8 и 24 години. Целта е да запознаят младите хора със света на технологиите по забавен и нетрадиционен начин. Всички събития трябва да бъдат организирани в периода от 1-ви септември до 31-ви октомври и да са безплатни за поканените за участие.

"Запознайте се и програмирайте“ популяризира науката и технологиите като част от Европейската седмица на програмирането /10-25 октомври/, чрез финансиране на събития и инициативи на граждански организации от 35 държави от цяла Европа

Тази година България е една от 4-те страни, в които организаторите на събития могат да получат подкрепа от корпоративен доброволец на SAP, който да ги асистира при организацията и провеждането на събитието. Всеки, който проявява интерес, може да посочи това във формуляра за участие. Регистрирайте се още сега!

Поради ситуацията с Covid-19 тази година програмата финансира само виртуални събития. В този Наръчник за провеждане на онлайн събития ще намерите детайлна информация, съвети и насоки, които да Ви вдъхновят да предложите Вашата идея.

„Запознайте се и програмирайте“ приема събития, предложени единствено от НПО. Ако сте учител или ентусиаст, а нямате връзка с НПО, можете да се свържете с ФРГИ. Ние ще Ви съдействаме с намирането на НПО, което да застане зад Вашата идея, за да осъществите събитието си. 

Пишете ни на един от следните имейл адреси: sbondikova@frgi.bg или pandreev@frgi.bg.

Научете повече на официалния сайт на Meet and Code.

Сподели!

Свързани статии