Осмото поредно издание на програма „Спортни таланти“ започва на 30.01.2019 г. с общонационален конкурс. В него могат да участват индивидуални спортисти на възраст до 28 години. Отново е осигурена специална квота за българските параолимпийци.

Одобрените кандидати ще получат безвъзмездно финансиране за закупване на екипи, участие в турнири, подготовка и възстановяване.

Кандидатите трябва да разработят проект, в който да опишат какви цели си поставят през годината и за какво са им необходими средства. Проектът се попълва на формуляр, достъпен на сайта на програмата talanti.eurofootball.bg. В него са публикувани и подробни указания за начина на кандидатстване, както и списък с над 70-те допустими спортни дисциплини. Максималната сума на финансиране е в размер на 5000 лв., като кандидатите трябва да осигурят минимум 20% съфинансиране. Така общата сума по проекта не трябва да надхвърля 6000 лева.

Конкурсът е отворен от 30 януари до 28 февруари 2019 г. Изборът на проектите, които да бъдат финансирани, ще се извърши от Група на съветниците. В нея по традиция участват успешни състезатели и треньори, както и представители на медийните партньори. Одобрените кандидати ще бъдат обявени до края на месец март.

Програма „Спортни таланти“ е част от „Печелиш и помагаш“ – проектът на „Еврофутбол“ за корпоративна социална отговорност. Програмата се реализира от 2012 г. насам в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и цели да подпомогне развитието на следващите поколения спортисти на България.

До момента по програмата са подкрепени 186 спортисти, като някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2018 г. са на стойност близо 800 000 лв.

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците „Труд“ и „Еврофутбол“; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.

Сподели!

Свързани статии