Традиционният Дарителският кръг за Стара Загора събра 120 гости от средите на бизнеса и обществения живот в града. По време на събитието бяха набрани 45 000 лв. в подкрепа на 9 местни каузи.

Дарителският кръг се проведе на 14 декември в Mall Galleria Стара Загора, а негов организатор е Фондация „Обществен дарителски фонд Стара Загора“.

Събитието даде възможност на дарителите да се запознаят лично с инициаторите на 9-те каузи за превръщането на града им в по-добро място. В резултат дарителите се ангажираха с представените инициативи не само чрез дарение, но и чрез опит, идеи, контакти и доброволен труд. Предложенията дойдоха от местни граждански организации и инициативни групи, като повечето от тях са насочени към развитието на деца и младежи.

9-те каузи, които срещнаха подкрепата на дарителите по време на Дарителския кръг са:

- Мисия здрави деца

- Бъдеще без агресия

- „Играй с приятели офлайн“ – детски празници

- Планирано майчинство-сбъдната мечта и отговорност

- Подпомагане на талантливи деца в областта на музиката

- Обединени сме силни, да застанем заедно срещу дрогата!

- Културно и историческо наследство на Стара Загора

- Детски игри „Старозагорски олимпийски надежди”

- В памет на д-р Евгений Желев

Дарителският кръг в Стара Загора привлече и младежи. Най-младият дарител на вечерта - Камена Сливкова (на 10 год.) дари 10 лв. за проект „Играй с приятели офлайн – детски празници”. Дарения направиха и други двама млади хора Даяна Начева - Паст президент на Интеракт клуб, която подкрепи проекта „Бъдеще без агресия” и Царица Августиада 2018 – Маргарита Лъчезарова, възпитаничка на НУМСИ „Христина Морфова”, която подкрепи проекта „Подпомагане на талантливи деца в областта на музиката”.

Дарителският кръг се провежда с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, която е лицензиран партньор на The Funding Network, UK, в разпространението на модела дарителски кръг в България и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Шест години след провеждането на първия Дарителски кръг у нас са набрани над 600 000 лв. в подкрепа на над 200 местни инициативи. С тях са се ангажирали над 2200 индивидуални дарители, като малко под половината от тях са редовни дарители. Подкрепените инициативи са се реализирали в над 10 населени места в страната.

Сподели!

Свързани статии