Станимир Халаджов е европейски вицешампион с Емил Нейков

Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Станимир Халаджов и партньорът му на двойка скул Емил Нейков станаха европейски вицешампиони по гребане на първенството до 23 години, което се проведе на 7 и 8 септември в Йоанина, Гърция. 21-годишният русенец и Нейков финишираха за 6:26,07 мин. Пред тях са единствено белорусите Яхор Шлюпски и Иван Бринза. Трети, на 7 стотни от българите, са швейцарците Кай Шетцел и Скот Баерлохер.

Продължава отличното представяне на друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Василики Кадоглу, след като 16-годишната българка грабна среброто в 44-тия плувен маратон „Фарос“. Състезателката на варненския клуб „Астери“ се бори до край по време на 16-километровото трасе край хърватския град Хвар, но отстъпи единствено на дългогодишната европейска и световна шампионка и медалистка Ангела Маурер от Германия. Васи преодоля дистанцията за 3:.41.14 часа, а по време на награждаването получи отлична оценка от именитата шампионка.

Vasiliki-Kadoglu.JPG
Василики Кадоглу

Още един Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Мария Йовкова, премери сили на европейския отборен шампионат по тенис на маса, който се проведе в Нант, Франция. В първата си среща срещу една от най-силните състезателки в този спорт и състезаваща се за Австрия Лиа Лиу българката направи страхотен обрат от 0-2 гейма до 3-2, като в контра гейма се наложи с 12-10. За съжаление България загуби срещата си срещу Австрия с 1-3. Във втория си сблъсък нашите момичета отстъпиха и на тима на Украйна и останаха последни в група 5.

Maria-Yovkova_iitf.jpg
Мария Йовкова

Сподели!

Свързани статии