Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ Гергана Топалова победи за трети път в квалификациите и се класира за основната схема на турнира по тенис за жени от ITF с награден фонд от 25 хиляди долара в Бризбейн (Австралия). Гергана надделя с 6:4, 4:6, 6:3 над Ерин Руотлиф от Нова Зеландия. Преди това се наложи над две представителки на домакините – Александра Озбърн с 3:6, 6:0, 6:1 и поставената под №4 и № 375 в света Кайла Макфий 4:6, 6:2, 6:4. В първия кръг на основната схема Гергана Топалова ще играе срещу Зоуи Хийвс, която също е от Австралия.

Спортните таланти в таекуондото Емилия Тасева и Александра Георгиева завоюваха поредните си златни медали на турнира „Фърст Турбо Трофи“ в зала „Христо Ботев“ – София. Емилия участва в него и като състезател, и като съдия. Нейната титла е в категорията девойки до 55 кг., като на финала тя победи опонентката си с резултат 19:8. Постижението й допринесе за това отборът й да се класира на първо място при юноши/девойки и да грабне купата. Александра Георгиева спечели първото място в категорията до 41 кг. кадети, след като победи Десислава Червенкова с 15:3 и Ларен Райчева с 18:3.

Талантът на „Еврофутбол“ и ФРГИ в бадминтона – 13-годишата Михаела Чепишева, участва в международно състезание по бадминтон в Словакия във възрастовата група до 17 г. Тя победи две състезателки от Полша и стигна до осминафинал. В третия си двубой Михаела отстъпи на представителка от Чехия.

Ева Петкова отново надбяга всичките други претендентки за първото място на лекоатлетическия шосеен пробег в Горна Оряховица - мемориал „Димитър Велиславов-Мики и Иван Димитров“. Тя спечели златния медал в горната възрастова група на момичета родени 2001 и 2002 г.

На снимката: Александра Георгиева, трета от ляво надясно

Сподели!

Свързани статии