Гражданските организации у нас имат най-много нужда от обучения за набиране на средства. Това показа проучване на Фондация „Работилница за граждански инициативи“,  в което се включиха представители на 93 граждански органзиации от цялата страна. Останалите предпочитани теми за обучение са свързани изграждане на мрежа, управление на проекти, маркетинг и онлайн комуникации.

Особено важни за НПО се оказват и обученията за повишване на технологичния им капацитет, работа със специализиран софтуер, поддържането на ИТ системи и администриране на уеб сайт.

Вижте кои теми са най-препочитани от графиката по-долу.

 

*Респондентите дават повече от един отговор на въпроса какви теми за обучение считат, че ще са им от полза.

Проучването се реализира в периода 10 март – 20 март, като в него взеха участие 93-ма участници от общо таргетираните 100. С направеното проучване Фондация „Работилница за граждански инициаитиви“ (ФРГИ) установява: техническата осигуреност на НПО, читалища и обществени библиотеки в България, както и техните технологични нужди. Резултатите ще бъдат използвани с цел подобряване на услугите, предлагани на единствената у нас платформа за технологчини дарения – TechSoup България, управлявана от ФРГИ.

Пълните резултати от проучването вижте тук.

През април ФРГИ стартира поредица от обучителни уебинари. Първият е част от най-търсената от гражданските организации, тема: „Набиране на средства за НПО“. Първата тема от поредицата ще представи Дарителския кръг като метод за набиране на средства за НПО. Вторият уебинар е на тема: „Фалшивите новини“. Повече за уебинарите и как да се регистрирате, четете тук.  

Прикачени файлове

Сподели!