Програма „Роботика за България“ донесе третото място на SAP в категория „Инвеститор в обществото“ на наградите за отговорен бизнес, организирани от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Програмата е избрана измежду 29 номинации на социално отговорни компании, допринасящи за устойчивото развитие у нас.

Наградите бяха връчени на официална церемония на 26 февруари в София. Отличието прие Моника Ковачка-Димиторва, старши мениджър проекти в SAP България лично от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев.

Наградата е за програма „Роботика за България“, която стартира през 2015 г. по идея и инициатива на SAP Labs България и се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

През годините, благодарение на програмата над 1000 ученици са придобили практически умения по програмиране и в резултат са повишили успешното си представяне в училище. Разделени в училищни отбори по роботика, учениците конструират и програмират роботи, които изпълняват мисии. В рамките на инициативата учениците разработват и научно-изследователски проекти, свързани със социално значима тема. Добавена стойност на инициативата са придобитите у децата умения за работа в екип. Програмата стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и предоставя възможност за учене чрез преживяване. Директно в програмата участват над 1000 ученици от 5-ти до 10-ти клас и повече от 130 учители от над 40 населени места в цялата страна.

SAP инвестира в българското образование, още и като насърчава училищни настоятелства да разработват проекти в областта на STEM и като осигурява стипендии и кариерни възможности за студенти и учителите в областта на ИТ.

Снимка: Български форум на бизнес лидерите

Сподели!

Свързани статии