„Български географски портал – Географ БГ“ с проекта си „Поколение на иновациите“, осъществен по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ проведе обучения за използване на съвременни технологични достижения в обучението по География. През обучителните дейности по проекта са преминали 71 учители. От тях 27 учители са от селища извън Столична община: Самоков (3 души); Пазарджик (2 души); Мездра (2 души); Кюстендил (2 души); Перник (2 души); Хасково; Бобов дол; Дупница; Бургас; Панагюрище; Божурище; Карлово; с. Гълъбник; Лом; Варна; Стамболийски; с. Бутан; с. Попинци; Ботевград; Костинброд.

Е-карта на географския отпечатък на обучението: https://goo.gl/ThC9pA

Бяха изготвени на материали за ползване в час, които могат да се ползват свободно на geograf.bg, които могат да бъдат ползвани от всички. Учебни материали по проекта „Поколение на иновациите“ по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот".

Преминалите обучение учители по География и икономика преподават сумарно на около 15 800 деца всяка година. Получените от тях нови професионални умения ще помогнат за технологичнотото осъвременяване на учебния процес.

Сега с всяка покупка клиентите на Lidl помагат и подкрепят реализацията на подобни стойностни инициативи. До 10 юни компанията отделя по 3 ст. на всеки касов бон, като със събраната сума ще финансира обществено значими проекти в областта на образованието, опазването на околната среда, културата и историческото наследство, както и активния начин на живот.

Сподели!

Свързани статии