Дияна Кемурджиева, Ръководител „Експанзия" в Лидл България, прие наградата от Георг Георгиев, зам-министър на външните работи

Дияна Кемурджиева, Ръководител „Експанзия" в Лидл България, прие наградата от Георг Георгиев, зам-министър на външните работи

Най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“, бе отличена в Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце“, организирани от сп. Business Lady. Тя заслужено получи най-високото отличие в категория „Цялостна социално отговорна политика“. 

За четвърта година конкурсът награждава усилията на компании, НПО, институции и физически лица, подкрепили различни каузи със социален и обществено значим характер, като по този начин показва добрия пример и поощрява все повече компании и личности да се включват в подобни инициативи. 

„Изключително се радваме за тази награда. "Ти и Lidl за по-добър живот" е пример, че когато обединим усилията си, можем да помагаме на добрите идеи да се превръщат в реалност. Тя отразява и един основен принцип, в който ние в Лидл България силно вярваме – че всеки бизнес – без значение голям или малък – трябва да бъде отговорен, да извършва своята дейност по устойчив начин, с грижа за хората и природата“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. 

Лидл България постави началото на „Tи и Lidl за по-добър живот“ през 2017 г. Инициативата отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората в различни региони в страната, като има за цел да подкрепя социално значими проекти в следните 4 области: образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот. Партньори на програмата са фондация „Работилница за граждански инициативи“ и „Български дарителски форум“. Общо 425 организации от 143 населени места в цялата страна кандидатстваха за инициативата, а стойността на сумата, събрана от Лидл България в периода 1 май-25 юни 2017 г., благодарение на нейните клиенти, възлезе на 252 741 лева. 

Събраните средства се използват за финансирането на общо 31 обществено значими проекти от цялата страна. За реализацията на своите смели и стойностни идеи, одобрените за финансиране проекти получават грант в размер до 10 000 лева. Финалната селекция включва предложения от 18 населени места в страната, сред които 16 са одобрените проекти в областта на образованието, 8 са с фокус здравословен начин на живот, 5 ще се грижат за опазване на околната среда, а 2 са насочени към съхранение на историческото и културно наследство.

Сподели!

Свързани статии