Екипът на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) многократно Ви е разказвал за глобалната платформа за технологични дарения, ТechSoup. ТechSoup България е програма, която стартира през 2009 г. у нас в резултат на партньорството между TechSoup Global и единственият нейн представител – ФРГИ, и подпомага НПО, читалища и обществени библиотеки като предоставя лицензиран софтуер като дарение.

Списъкът с дарителите и програмите, които включва, нараства с всяка изминала година, което увеличава възможностите за по-пълноценна работа в НПО сектора. За улеснение на всички настоящи и бъдещи ползватели, решихме в поредица от статии да презентираме част от предлаганите софтуери, както и ползите, които носят. Правилният избор на програма ще подобри работния процес и ще спомогне за постигане на оптимални резултати в съответната дейност.

Основно за всяка организация е протекцията на работните системи. Именно затова решихме първо да ви представим ползите от Key Systems Secure или Защита на ключови системи. Когато отворите съответния раздел на сайта на TechSoup България, ще видите списък с различни софтуери за сигурност. Bitdefender е първият от тях. Той предпазва мрежи от лаптопи, десктопи, сървъри и виртуални машини от вируси, спам и други онлайн заплахи.

Можете да изберете правилния Bitdefender план, в зависимост от абонамент, брой ползватели, използвано технологично устройство и конкретната нужда. В сайта има и подробна информация за всеки отделен продукт, което допълнително ще ви навигира в избора.

По подобен начин функционират и останалите софтуери, които са включени в списъка на Key Systems Secure, като например Symantec, Symantec Mail Security и Norton. Продуктите Veritas Backup и Veritas System Recovery са също толкова полезни, защото позволяват архивиране и възстановяване на информация и така защитават срещу катастрофална загуба на данни.

Какви са ползите от Key Systems Secure за вашата организация?

Осигуряват защита от всякакви видове вредни програми, вируси и спам и загуба на данни.

Редуцират административните разходи, защото поддържат компютрите ви винаги в добро състояние.

Предотвратяват неканени връзки към компютри и други устройства, така че нарушителите не могат да откраднат информация,да инсталират и стартират програми или да осъществят други опасни промени на компютрите на вашата организация.

Изборът на правилен продукт, от който да се възползвате чрез дарителската програма на ТеchSoup, зависи преди всичко от потребностите на организацията ви.

Сподели!