Разговор с Борис Недялков, координатор на Младежка банка Видин за проблемите, възможностите и необходимостта да се развива дарителство на местно ниво.

От колко време съществува организацията и как избрахте членовете?

Сдружение „Бокая“ е създадено през септември 2013 г., но идеята се роди година по-рано. Аз и целият екип на сдружението сме съграждани,съученици и приятели, живеещи в една общност и споделящи предимствата и проблемите й. Младежката банка е създадена няколко месеца по-късно, през април 2014 година. Включвайки се в различни инициативи и проекти в град Видин ние решихме, че можем да опитаме сами да менажираме подобни дейности и да се опитаме да дадем шанс на други млади хора да реализират своите идеи на територията на град Видин.

Защо трябва да има Младежка банка и как това се отразява на младите хора в града?

Младежки банки трябва да има не само в големите градове , а и в по-малките населени места. „Банката“ е уникален метод за развиване на дарителството и смятам, че има огромно обществено влияние.Това е страхотна възможност за всеки млад човек да развие качества като: креативност, инициативност, умения за работа в екип, партньорства и да затвърди приятелства.

Цялото интервю с Борис Недялков, четете тук

Сподели!