През последните шест години Фондация „Работилница за граждански инициативи” е асоцииран партньор на Техсуп Глобал. Това партньорство даде възможност на много български граждански организации и читалища да имат достъп до дарения на технологични продукти. С помощта на предоставените продукти, организациите могат да оптимизират ежедневните си дейности, да подобрят комуникациите си, да повишат технологичния си капацитет.

Освен богатия избор от продукти предлагани на сайта Техсуп България, ние ще ви предоставяме полезна информация за различните продукти и техните възможности.

Windows Remote Desktop Services е технология позволяваща на потребителите дистанционно да използват приложения базирани на Windows сървъри. Операциите могат да се осъществяват на голям брой устройства, чрез мрежова връзка. Има различни възможности и версии на технологията, които могат да бъдат свалени от сайта на Microsoft. За да ползвате Лиценз за Windows Remote Desktop Services (CAL) на повече от едно устройства е необходим лиценз за всяко следващо устройство или потребител, който иска да получи достъп до дистанционните услуги - Windows Remote Desktop Services.

Дарението е за един потребител на CAL. Лицензът дава право да се възползвате от дистанционната услуга Windows Remote Desktop Services от всяко едно устройство. Например – един служител може да влиза в сървъра на вашата организация както от служебния, така и от домашния си компютър. Все пак обърнете внимание, че организация имаща Windows Remote Desktop Services /CAL/ трябва да има и Windows Server CAL за всяко устройство, през което дистанционно се влиза в Windows сървъра.

Допълнителна информация

CALs, ECLs, и лицензи за управление (MLs) предлагани в платформата Техсуп са винаги за настоящата версия софтуер на сървърите. Въпреки това те може да се използват и за по-ранни версии на този софтуер.

За допълнителна информация за наличните версии на Windows сървъри, както и съответните технически изисквания към тях посетете Windows Server Editions and Licensing.

Само лиценз

Този лиценз не изисква медия, лицензионен ключ или код.

Софтуерни гаранции

По силата на програмата за Софтуерните гаранции вие имате право да инсталирате всяка нова версия на продукт включен в договора в рамките на периода на този договор.
Windows Remote Desktop Services User CAL (с включени софтуерни гаранции) може да бъде открит на платформата Техсуп – България, страница 15 от продуктовия каталог на Майкрософт.
Пазарната цена на Windows Remote Desktop Services User CAL е 175 долара.

Повече информация за програма Техсуп България ще намерите тук.

Сподели!