Нашите партньори от Български дарителски форум, стартират нова инициатива, свързана с новините за събития и дейности на своите членове. Освен редовният Календар, всяка седмица ще бъдат публикуват и "репортажи" от мястото на събитието. Ето и първата история, посветена на изложбата "Комикси за равнопоставеност", която ФРГИ организира.

Трябва да призная, когато чуя нещо от сорта на „изложба на комикси за равнопоставеност” съм доста скептичен. Бил съм свидетел на разнообразни уъркшопове и лекции за толерантност и всичките ми се струваха изключително безсмислени.

„Бъдете толерантни” не е сложно послание, но тези, които нямат намерение да са толерантни, едва ли биха дошли на съответните събития. Така че повечето пъти оставаш в стая с хора, които мислят същото като теб и повтаряте неща, с които общо-взето всички сте съгласни. Все пак отидох да видя изложбата в Червената Къща –„Комикси за равнопоставеност”, с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).

Влизайки в сградата, открих, че посетителите не са много – срещу вратата има една жена на компютър и от време на време някой фантом тук-там. Намерих изложбата в една от залите на Червената Къща – големичка стая с роял, две маси със столове, шкафове и …нито един човек. Когато обаче започнах да разглеждам комиксите, закачени по стените, се убедих, че съм сгрешил с предварителния си скептицизъм.

Целият текст на Александър Хурмузов, можете да прочетете на: http://www.dfbulgaria.org/2014/sh/

Сподели!