Какво е обществена фондация, как тя обединява хората в една кауза и защо е важно да има такива организации, ще научите от Даниела Димитрова, Председател на УС на „Обществен дарителски фонда Стара Загора“.

„Обществената фондация обединява хората. Мисля, че ги прави доста по-добри, по-щастливи. Самият факт, че не само съществуваме от десет години, но и фондацията се развива добре означава, че хората имат нужда от нея.
Мисля, че фондацията е един обединяващ център на хора, институции и бизнес. Място, където всички участници в обществения живот могат да се срещнат, да поставят проблемите, да обсъдят различни решения и най-важното след това всички заедно да продължат в една посока за да става техния град по-добър и по-красив.
Членовете на Фонда са около 200 човека в различните органи. Повече от 100 души са Съвет на дарителите, 21 диши съставляват Контролен орган и един не малък Управителен съвет - в момента от 13 човека.
Предполагам, че хората научават за Фонда именно от събитията, които организираме, от много проекти, които сме подкрепили. Не знам как точно научават, но в офиса ни постоянно идват нови хора, които търсят подкрепа или заявяват своето желание да подкрепят дадена кауза, или да работим съвместно за нещо.
Много ни се иска да вярваме, че сме допринесли към това - Стара Загора да става по-злен град, по-красив, по-спортен и по-приятен за живеене. Дано да сме успели, дано да имаме принос към всичко това.“

Вижте и видео към интервюто с г-жа Даниела Димитрова на сайта communityfoundations.bg

Сподели!