„Това е мотото, което обединява младите хора в нашата организация“, разказва в интервю инж. Стоян Марков , Изпълнителен директор на Обществен дарителски фонд Сливен, приемна структура на Младежка банка Сливен.

Защо е важно да има такава организация във вашия град?

До момента в Сливен не съществуваше организация с подобни цели и посока на работа. Младежката банка успя да обедини млади хора с разнородни интереси и способности. В екипа влизат младежи с интереси в областта на културата и изкуствата, спорта, екологията, туризма и т.н. Моделът и начина за събиране и разпределение на средства за реализиране на младежки проекти се оказа сполучлив на територията на град Сливен. Мотото на банката: „Младежи помагат на младежи“ проработи много добре. Под формата на организирани от младежите - благотворителни театрални постановки, концерти, коктейли, базари на книги и произведения на изкуството, срещи с ръководители на фирми, членовете на банката успяха да наберат средства за своя първи собствен паричен фонд. А чрез него вече по- лесно да се даде възможност за финансирането и реализирането на младежките проекти.

Цялото интервю, четете на сайта на ФРГИ.

Ако и вие искате да дадете ход на младежките мечти, имате възможност да кандидатствате за създаване на Младежка банка. Повече информация за условията и сроковете за кандидатстване, ще намерите тук.

Сподели!