Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обяви победителите в Годишните награди за отговорен бизнес 2023. Наградите отличават кампании за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие в България.

В 21-вото издание на наградите в 7-те категории на конкурса се състезаваха общо 126 инициативи, осъществени от 82 компании.

Голямото отличие „Инвеститор в обществото“ спечели най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за нашето утре“. Програмата се осъществява в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Български дарителски форум и Асоциацията на европейските журналисти в България.

Инициативата подкрепя социално значими проекти на неправителствени организации в цялата страна и помага на хората в различните региони в страната да водят по-качествен и пълноценен живот.

ФРГИ е партньор и в инициативата на SAP Labs България – „Роботика за България“, която беше отличена в категория „Инвеститор в знанието“.

Програмата има за цел чрез занимания с LEGO Роботика да стимулира интереса на ученици към науката и технологиите, да им даде възможност за работа в екип и работа по социално значими теми, като по този начин развива уменията на бъдещето сред учениците. Помага на учителите да развият нови умения и да работят с учениците по вълнуващи проекти.

Експертно и независимо жури от НПО сектора, институции, бизнеса, академичните среди и медиите определиха победителите в седемте категории на конкурса и носителят на специалната награда.

Сподели!