Подкрепя социално значими проекти

За Инициативата

Най-голямата социално отговорна инициативата на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, която се реализира в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи", се трансформира в „Ти и Lidl за нашето утре“. Инициативата подкрепя социално значими проекти на неправителствени организации в цялата страна и помага на хората в различните региони в страната да водят по-качествен и пълноценен живот.

Трансформация

След пет успешни издания, през 2023 г. програмата на Лидл България се трансформира в „Ти и Lidl за нашето утре“. Целта на тази промяна е да отговори ефективно на новите глобални и локални предизвикателства, да синхронизира действията си като бизнес и като корпоративен гражданин в областта на устойчивото развитие и да адаптира инициативата към актуалните нужди на местните общности.

Промените обхващат както разширяване на обхвата на тематичните области, по които може да се кандидатства, така и методологията, периода, фонда и визуалната идентичност на програмата. От тази година кандидатстването е отворено и за младежи под 18 годишна възраст с цел по-голяма гласност и подкрепа за идеите на младото поколение.

От тази година стартира и онлайн платформа за програмата, в която ще можете да откриете на едно място всичко важно и актуално, свързано с „Ти и Lidl за нашето утре“. Посетете сайта през този ЛИНК.

Докато пазаруваш помагаш

Тази година между 18 септември и 18 октомври Лидл Българи ще дарява по 5 стотинки за всеки касов бон в своите 119 магазина в цялата страна. По този начин всеки клиент на веригата ще помогне за събиране на средствата по програмата само докато пазарува.

Събраният фонд ще се използва за подкрепа на обществено значими проекти, които помагат на хората в различните региони от страната да водят по-качествен и пълноценен начин на живот.

Конкурс

През 2023 г. конкурсът е отворен от 18 септември до 23:59 часа на 28 октомври 2023 г.

Кандидатстането за финансиране се извършва чрез попълване на онлайн формуляра, съответстващ на областта и вашата кандидатура. Няма да се разглеждат проектни предложения, изпратени по друг начин.

Всички документи за кандидатстване – общи условия и насоки, форма на бюджет и декларации, нужни за всяко едно предложение, са публикувани в страницата с онлайн формуляра за всяка област. Научете повече

Сподели!