Венцислав Балабанов е баща, който отглежда сам дъщеричката си Александра. Майката се разболява много млада от рак и почива преди две години. От тогава Венцислав е неотлъчно до момиченцето си, което сега е ученичка в първи клас на СУ „Гео Милев“ във Варна.

Бащата е графичен дизайнер, но поради сложната икономическа ситуация с пандемията, рекламната фирма, в която той работи, няма много работа и от няколко месеца го викат само за определени поръчки. В резултат брутният доход на Венцислав за последните шест месеца е не повече от 500 лв. на месец. Малката Александра и баща и живеят при родителите на починалата му съпруга и се справят трудно. Адвокат Албена Нинова, сеседка на семейството, научава за програма ИРИС и сигнализира за тяхното положение към ОДФ. 

Благодарение на намеса на ФОНДАЦИЯ „ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД ЗА ВАРНА“ и техният проект "ГЛОБАЛНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА-МЕСТНО РЕШЕНИЕ- ЗАЕДНО ЗА БЪДЕЩЕТО!", финансиран по програма "ИРИС", семейството успява да си стъпи на краката и да се върне към нормалния живот.

Тук можете да разгледате историите на част от организациите, които са подкрепени чрез програмата.

Програма „ИРИС“, подкрепя проекти на граждански организации, читалища и инициативни групи в помощ на засегнати от COVID-19 уязвими деца и техните семейства. Програмата е създадена по инициатива на Български дарителски форум, Национална мрежа за децата и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Управлява се от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Сподели!

Свързани статии