Подкрепя проекти на граждански организации

Подкрепа на засегнатите от COVID-19 семейства, гарантиране на основните им потребности, както и намаляване на опасността от раздяла между деца и родители са сред основните приоритети на програма „Ирис“. Програмата ще финансира граждански инициативи (на читалища, нестопански организации, инициативни групи), като максималният размер на безвъзмездното финансиране на един проект е 20 000 лева. Кандидатстването за финансиране няма краен срок, средствата ще се разпределят на всеки 10 дни, до изчерпване на наличния финансов ресурс.

Всички условия за отпускане на финансирането могат да бъдат намерени в Указанията за кандидатстване.  Документите, които една организация трябва да попълни, за да кандидатства за подкрепа са: Формуляр за кандидатстване, както и Въпросник, Бюджет и Декларация, които можете да намерите горе вдясно на тази страница. За да могат да бъдат попълнени коректно документите в PDF формат, е необходимо да имате инсталиран Adobe Acrobat Reader. Ако нямате - налична е безплатна версия и всеки може да си я изтегли.

Важно! Всички проекти трябва да са приключили до 30-ти юли 2021 г., като в този срок не се включва отчет на проекта.

 

Програма „Ирис“ е създадена по инициатива на Български дарителски форум, Национална мрежа за децата и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Управлява се от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, а основен дарител е Фонд „Мечтата на Таня“. Той катализира усилията на своите партньори в България за изграждане на общество, в което всяко дете расте в семейство и следващите поколения не помнят домовете за деца без родителска грижа.

Благодарение на фонда „Мечтата на Таня“ програма „Ирис“ ще предостави финансов ресурс на стойност 620 000 лева като спешна помощ за действия, които ще укрепят уязвими семейства в условия на пандемия и икономическа криза. Програмата е отворена за допълнителни дарения от частни дарители. Сред първите дарители е Фондация Институт „Отворено общество“.

Дарения могат да се направят чрез изпращане на DMS IRIS на кратък номер 17777, чрез Platformata.bg или дирекнто по банкова сметка на ФРГИ: 

Банкова сметка в BGN: BG61 FINV 9150 1215254507 

BIC: FINVBGSF 

Първа инвестиционна банка

Сподели!