Мотивирани учители от цялата страна, които припознават нуждата от развитие на меките умения на своите ученици, могат да кандидатстват за подкрепа по програма „Умения за успех“.

Програмата осигурява безплатно двудневно обучение в София за учителите, достъп до специално разработени ресурси, които да използват в уроците си с учениците, както и менторска подкрепа от специалисти в областта на човешките ресурси и развитието на служителите. Подкрепата ще бъде предоставяна в рамките на следващата учебна година от служители на SAP Labs България. През това време всеки от одобрените учители поема ангажимент да проведе поне 7 тематични урока с ученици между 14 и 19 години в класна или извънкласна форма.

Конкурсът за участие в програмата е отворен до 16 юни 2024 г., а участието в него става чрез изпращане на попълнени документи за кандидатстването на електронен адрес: konkurs@frgi.bg. Формулярите и подробни указания за кандидатстване, може да откриете тук.

Конкурсът е част пилотното издание на програма „Умения за успех“, която се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и развойният център на SAP в България. Програмата е насочена към обучение на учители, които искат да работят със своите ученици, за да повишат възможностите им за реализация на пазара на труда като развиват техните меки умения.

Сподели!

Свързани статии