Представители на граждански организации от Русе и региона се включиха в информационната среща за представяне на Фонд INSPIRE. Събитието се проведе на 20 юни 2024 г. в Русе и е последната шеста информационна среща от поредицата представяния на фонда в шест различни български града.

По време на събитието участниците научиха какви са възможностите и изискванията за кандидатстване в конкурса по фонд INSPIRE. Те получиха подробни разяснения относно срока за кандидатстване, начина на кандидатстване, видовете проекти, необходимите документи за кандидатстване, времетрането на проектите и др. В края на срещата всеки участник имаше възможност да зададе лично своите въпроси по отношение на конкурсната процедура.

Фонд INSPIRE ще предостави 1 620 000 евро за безвъзмездно целево финансиране за местни и национални проекти на граждански организации, които да работят в посока намаляване на насилието над деца и овластяване на жертвите на насилие.

Фонд INSPIRE е част от проект INSPIRE: Подобряване на националната подкрепа за превенция, интервенция и отговор на насилието над деца и овластяване на жертвите. Проектът предвижда и обучителна програма за повишаване капацитета на подкрепените организации.

Проектът се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и Националната мрежа за децата (НМД) и е съфинансиран от Европейския съюз.

Информационните срещи се проведоха в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе. Ако не сте успели да се включите в срещите на живо, имате възможност да участвате в онлайн сесиите, които ще се проведат след обявяването на конкурса през месец юли.

Сподели!

Свързани статии