Декември месец е време за празненства и много семейни събирания. Това е месец, в който оценяваме свършеното от нас през последната година, правим равносметка на постигнатото, но и мислим и за незавършеното. 

В журналистическите среди у нас краят на годината се свързва със специалните отличия в конкурса за качествена журналистика "Валя Крушкина - журналистика за хората". За единадесета поредна година Фонд "Валя Крушкина" към Фондация "Работилница за граждански инициативи" /ФРГИ/ организира конкурса, за да отличи българските журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите, в четирите категории - Пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии; Журналист от електронна медия - радио и телевизия; Снимащ журналист - оператори и фотографи; Журналист - надежда - млад журналист, заедно с определяне на носител на Голамата награда.

След две години на пандемия и онлайн обявяване на победителите в конкурса, през 2022 година ще се проведе официална церемония на живо. На нея ще станат ясни кои са отличените от общо 129 подадени журналистически материала. Наградените ще бъдат обявени и в сайта на ФРГИ.

Фонд "Валя Крушкина", учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г., организира наградите за 11 поредна година. За това време са правени различни промени в категориите на конкурса, отразяващи тенденциите в развитието на журналистиката у нас. През годините наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика и в гилдията, и сред широката общественост се приемат за сериозно признание за работата на наградените журналисти.

Сподели!