Благотворителна фотоизложба под надслов „Заразно добро“ ще се проведе на 20 ноември от 18:30 часа в Арт салона на Радио Варна. Посетителите на събитието ще могат да откупят с благотворителна цел фотоси на Варна, направени от фоторепортера Георги Спасов.

Това, което истински ще ме зарадва е примерът ми да бъде заразителен и нека всички да се обърнем към доброто в себе си - това добро, което всеки го има в сърцето си“, споделя автора на фотосите.

Набраните средства ще подпомогнат дейността на Центъра за настаняване от семеен тип в кв. Изгрев във Варна.

Фотоизложбата се провежда с финансовата помощ на Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“ и една от шестте дарителски инициативи, които Фондът подкрепя на територията на града. Шестте инициативи са избрани на конкурсен принцип измежду получените десет предложения на младежки организации и младежки неформални групи. Освен финансова подкрепа, „Обществен дарителски фонд за Варна“ организира обучение за екипите на подкрепените организации и групи. Обучението даде възможност на участниците да научат кои са ефективните модели за работа с дарители и как се организират дарителски събития.

Средствата, с които Обществения фонд подкрепя дарителските акции са осигурени от дарители и чрез подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в рамките на Програмата за развитие на Обществените фондации в България.

Останалите пет инициатива, зад които застава Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“ са:

Благотворителен търг „ Открий специален приятел!”, организиран от Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения. Целта на благотворителното събитие е да се наберат средства за закупуване на интерактивна дъска за достъп на хора с увреждания до иновативни технологии за развитие на физическите и умствените им способности.

Благотворителен базар „Да променим историята!” на винтидж фотографии и приложно изкуство с участието на деца и родители от училище „Мечтатели”, гр. Варна в Деня на християнското семейство. Инициативата се организира от неформална група младежи, представители на образователна институция ”Мечтатели” с ръководител Стамена Христова. Целта е да се наберат средства за подпомагане дейността на Дом „Майка и дете”, гр. Варна.

Благотворителна кампания „За здрава детска усмивка“ в подкрепа на децата от клиниката по детска клинична хематология и онкология, в УМБАЛ „Св.Марина“ за частично обновяване на болничните стаи и помещения за терапии, апаратура и помощни средства. Кампанията се реализира от Сдружение „Ветрило“ и включва следните инициативи:

Благотворителна киноложка изложба на 01.10.2017 г. на сцена Амфитеатър в Морската градина на Варна. Благотворителен спектакъл на 21.10.2017 г. в зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна с участието на варненски таланти в различни сфери на изкуството, и деца, пеещи за деца.

Благотворителен базар „Социалната работа - моята професия“, организиран от студентите от „Социален мениджмънт“- Сдружение „Развитие и интеграция“. Набраните средства от благотворителната инициатива ще се използват за закупуване на софтуер за зрително затруднени студенти от специалност „Социален мениджмънт“.

Снимка: Екипът на Фондация „Обществен дарителски фонд“ по време на церемонията по връчване на стипендии за студенти от ромски произход, които да продължат образованието си в университет.

Сподели!

Свързани статии