На 20 февруари, в Арт салона на радио Варна се проведе осмото издание на инициативата „Дарителски кръг за Варна". Дарителският кръг се организира от Обществен дарителски фонд за Варна и срещна на едно място дарители и организации, които искат да реализират важни за града каузи.

Пет организации представиха пред дарители своите проекти, свързани с подкрепа за децата със синдром на Даун, стипендии за студенти от уязвими групи, създаване на социална работилница и еко-училище за лица с ментални увреждания. Събитието привлече участието на представители на бизнеса, на синдикати, лекари, на политици и медии. Всички те заедно събраха сумата от 32 884 лв., с които ще се реализират представентие проекти. 

Дарителският кръг се провежда с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, която е лицензиран партньор на The Funding Network, UK, в разпространението на модела дарителски кръг в България и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Шест години след провеждането на първия Дарителски кръг у нас са набрани над 600 000 лв. в подкрепа на над 200 местни инициативи. С тях са се ангажирали над 2200 индивидуални дарители, като малко под половината от тях са редовни дарители. Подкрепените инициативи са се реализирали в над 10 населени места в страната.

Сподели!

Свързани статии