Международната конференция на тема “Общностно развитие в Централна и Източна Европа - подходи и тенденции”, се проведе на 29 – 30 ноември 2007 г. в гр. София.
По време на конференцията изследователи, практици и експерти в областта на общностното развитие направиха преглед на разнообразните практики на общностно развитие в Централно европейски контекст. Състояха се дискусии по отношение концепциите за общностно развитие и се очертаха перспективите за развитие. Представители на различни неправитеслтвени органзиации и местни власти представиха конкретен опит от България, Румъния и Словакия.
Конференцията е част от проекта “Диалог за общностно развитие – теория и практика в Централна и Източна Европа”, който се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия по програма Партньорство 2005 г..
Специално за конференцията излезе и новият трети брой на списание “Общностно развитие”, който е посветен на темата “Изкуството и общностното развитие”. Всеки, който проявява интерес, може да получи списанието в офиса на ФРГИ или да го свали от адрес: http://www.wcif-bg.org/data/fckeditor/File/CD_journal_3.pdf

Благодарим на всички, които по време на конференцията споделиха с нас своя опит и идеи!

Материали от конфренцията:

Allocation of the Community Resources - Marcel Iordache
Community Development in Bulgaria from the Perspective of HR Theory and Practice - Rumen Petrov and Haralan Alexandrov
Community Development - prof. Mircea Alexiu
CBOs - Agents for Rural Development - Roxana Mirciu
Building of Public Spaces in Slovakia - Karolina Mikova
Micro Lending - Elena Triffonova


Сподели!