На 12 декември Фондация „Обществен дарителски фонд - Габрово“ организира Деветия Дарителски кръг в подкрепа на важни за общността каузи.

По време събитието местни граждански организации представиха инициативите, за които търсят подкрепа от дарители. Инициативите имат за цел за превърнат града в по-добро място в различни области - спорт, здравеопазване, културно наследство, традиции и фолклор, театър. Това са:

  • КУЛТзона „6-ти участък”
  • Габровският семеен фестивал „Четирите стихии"
  • Щуропътешествие в света на театъра и киното
  • Традиционни фолклорни нюанси със съвременно звучене
  • Детски фолклорен ансамбъл Габровче
  • Клуб за планинарство и екстремни спортове ,,Хемус адвенчър“

Шестте представени инициативите срещнаха подкрепата на над 50 дарители - гости на Дарителския кръг. Те събраха общо 8350 лева, с които се осигурява търсения собствен принос за реализация на проектите. Проектните инициативи получават и финансиране от Фондация „Америка за България“ в размер на 80% от общата им стойност.

Дарителският кръг се провежда с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, която е лицензиран партньор на The Funding Network, UK, в разпространението на модела дарителски кръг в България и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Шест години след провеждането на първия Дарителски кръг у нас са набрани над 600 000 лв. в подкрепа на над 200 местни инициативи. С тях са се ангажирали над 2200 индивидуални дарители, като малко под половината от тях са редовни дарители. Подкрепените инициативи са се реализирали в над 10 населени места в страната. 

Сподели!

Свързани статии