До 15 септември имате възможност да регистрирате събитие за инициативата „Запознайте се и програмирайте 2018“, което може да ви донесе парична награда от 4 875 лева и посещение в офиса на технологичния гигант SAP в Германия.

Одобрените събития в рамките на инициативата, освен тази възможност ще получат финансиране до 585 лева на събитие.

Планирайте събитието си по време на Европейската седмица на програмирането (6 - 21 октомври 2018 г.) и покажете колко забавно и интересно може да бъде програмирането.

Организирайте хакатони, семинари за програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането, занимания по роботика, представяне на програми за програмиране за деца и младежи. Няма ограничение във вашето въображение, важно е събитията да вдъхновяват интереса на децата и младежите към програмирането и да показват как идеите оживяват чрез програмиране.

Регистрирайте вашата идея на платформата meet-and-code.org до 15 септември 2018 г.

Инициативата „Запознайте се и програмирайте“ се осъществява в 22 страни в Европа, финансира се от технологичната компания SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH и от местна неправителствена организация, част от мрежата TechSoup за всяка страна. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), като единствен партньор на TechSoup.

Всяка една от 22-те страни, участващи в инициативата ще излъчи своите шест най-добри събития – по две събития във всяка от трите категории: Футбол и програмиране (годишна тема), Иновации и Разнообразие. Двете събития в съответните три категории ще се определят по два начина: чрез гласуване на публиката и чрез избор на местната организация, която за България е ФРГИ.

Инициативата „Запознайте се и програмирайте“ се реализира у нас за втора поредна година. В резултат от първото издание през 2017 г. се реализираха 30 вдъхновяващи събития, чрез които 1 700 деца и младежи влязоха в света на програмирането по интересен и забавен начин. Вижте част от тях във видеото. 


Сподели!

Свързани статии