Комисията за оценка, състояща се от 2ма представители на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и 3ма дарители от кръга избра следните проекти за представяне на предстоящото събитие:

-  Обиколки на София, Пловдив и Варна за деца на Сдружение „Фрий София Тур“: с помощта на доброволци ще бъдат организирани безплатни обиколки на забележителностите на София, Пловдив и Варна за деца, ще се създадат карти на разработените маршрути и ще се публикуват онлайн. 

-  Подпомагане на дейността на Читалище „Братя Миладинови“ в квартал Княжево, София на Сдружение „Младите в действие“: проектът ще активизира гражданското участие на жителите на столичния квартал Княжево чрез включването им в работата на местното читалище и обновяване на неговия салон.

- Информацията ни сплотява на Национална асоциация за приемна грижа: ще бъдат издадени 3 образователни книжки за информиране на приемните родители и децата, настанени при тях за правата и задълженията им с цел да се гарантира свободата им. 

-   „Маскирани ръчички разказват...“ на Читалище „Съединение - 1923“, с. Бърдарски геран: закупуване на оборудване за куклен театър и създаване на креативна подкрепяща среда за съвместни занимания между децата от Центъра за настаняване от семеен тип и други деца от селото; включване на най-малките жители на с. Бърдарски геран в културния живот.

Благодарим на всички кандидатствали за интереса! Не се отказвайте, може би следващия път ще сте след избраните!

Дарителски кръг „Развитие“ е създаден през май 2012 г. от ФРГИ по модела на The Funding Network, UK. ФРГИ е лицензиран партньор на британската организация в разпространението на дарителски кръгове в България. Повече за инициативата можете да разберете тук.

 

Сподели!