На 27 май в 18 часа, приключи приемането на документите за кандидатстване по фонд „Живо наследство” 2011. Близо 100 организации и граждански групи подадоха свои предложения за опазване на фолклорното и нематериално културно наследство на своите общности. Пълният списък на подалите документи, може да видите тук.

 

Оценката и изборът на проектните предложения ще се извърши на два етапа:

Първи етап: Оценка за съответствие с формалните изисквания на конкурса
Нови инициативи

Проектни предложения, които не отговарят на формалните изисквания (Word 2003 или по-ниска версия; шрифт Times New Roman, размер 11; резюме на проекта – до 1 стр.; пълно описание на проекта – до 8 стр.; бюджет на проекта – търсена сума до 4500 лева и най-малко 20% от общия бюджет собствен принос и 50% от собствения принос е осигурен в брой; обосновка на бюджета – до 1 стр.; допустимост на кандидата, електронен адрес, който да дава представа за изпращача-организацията или пък нейн представител) се отхвърлят и не подлежат на качествена оценка.

 

Продължаващи инициативни

Проектни предложения, които не отговарят на формалните изисквания (Word 2003 или по-ниска версия; шрифт Times New Roman, размер 11; резюме на проекта – до 1 стр.; пълно описание на проекта – до 8 стр.; бюджет на проекта – търсена сума до 4000 лева и най-малко 40% от общия бюджет собствен принос и 70% от собствения принос е осигурен в брой; обосновка на бюджета – до 1 стр.; допустимост на кандидата, електронен адрес, който да не е анонимен ) се отхвърлят и не подлежат на качествена оценка.

 
Втори етап: Качествена оценка

1) Групата на съветниците на ФРГИ разглежда и обсъжда постъпилите кандидатури и дава своите препоръки за финансиране на инициативи с потенциал.

3) Среща с представител на ФРГИ с представителите на организациите, чиито инициативи според Групата на съветниците имат потенциал за финансиране

2) Настоятелството на ФРГИ взима окончателното решение за финанасиране.

Поканата за среща с представител на ФРГИ на определени организации не означава, че организацията ще получи финансиране. ФРГИ не дава мотиви за отказ от финансиране. Организациите, представят предложенията си в конкурса доброволно и не могат да имат каквито и да било искания за компенсации по отношение на участието им в конкурса. ФРГИ не отговаря на каквито и да било анонимни запитвания, коментари, бележки и др. ФРГИ не публикува имената на членовете на Групата на съветниците, с оглед избягване на конфликти и натиск.

 

Резултатите за одобрените за финансиране проекти ще бъдат обявени след 13 юни 2011 година.

 

Благодарим на всички за положените усилия и интерес.

Сподели!