Броени дни остават за участие (и гласуване) в конкурса Комикси за равнопоставеност - крайният срок е 30 юни -  http://www.comix4equality.eu/ Гласуването за наградата на публиката (чрез лайкове на английската страница) продължава до 31 юли 2013.

Наградата ComiX4 = Комикси за равнопоставеност, (конкурс за отличаване на най-добрите непубликувани комикси от автори с мигрантски произход) е част от едоименния проект. Конкурсът стартира на 2 януари  и е отворен до 30 юни 2013, като участниците сами качват комиксите си на сайта.  Категориите за участие са три: Борба срещу расизмаИстории за миграция, и Стереотипи. Във всяка категория ще бъдат раздадени по две награди: Наградата на журито и Наградата на публиката (чрез гласуване в сайта) - общо шестима наградени от  1,000 евро всеки! 

Кой може да участва?

Освен да можете да рисувате, за да участвате в конкурса трябва да отговаряте на две условия:

1)    Трябва да сте с „мигрантски произход”, който се дефинира по следния начин:

живеете постоянно в страна, която не е ваша родина, не е задължително да имате гражданство; поне единият ви родител, живее постоянно в страна,

която не е негова родина (на родителя), (няма изрично изискване родителя/ите

имат гражданство от страната в която живеят/пребивават дългосрочно). 

2)    Живеете постоянно в една от 27-те страни – членки на ЕС, страните членки на

ЕФТА /Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария/ и страните кандидатки за членство в ЕС /Хърватска, Черна Гора, Сърбия, Македония, Турция, Албания, Босна и Херцеговина, Косово/ (не е задължително гражданство от съответната страна).

Подробна информация за условията на конкурса можете да намерите тук. Колкото по-рано качите комиксите си на сайта, толкова по-добър шанс имате за гласове за наградата на публиката! Не забравяйте - гласуването продължава до 31 юли!

Партньор за България е Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (България), водеща организация е Africa e Mediterraneo (Италия), в партньорство с Mondo (Естония), ARCA (Румъния) и Grafiskie stasti (Латвия).

Наградата е част от проект ComiX4= Комикси за равнопоставеност, финансиран от ЕС по Европейската Програма за фундаментални права и гражданството – Ноември 2012 г.

Сподели!