До 1 март учители от цялата страна могат да изпращат кандидатури за участие в шестото издание на инициативата „Журналисти в училище“.

Инициативата е насочена към мотивирани учители, които припознават нуждата от повишаване на медийната грамотност сред учениците и имат желание да бъдат техни ментори в провеждането на училищна кампания срещу фалшивите новини.

Одобрените кандидати ще преминат интерактивно онлайн обучение, където ще научат как да въвеждат темата в час и как да ангажират своите ученици в организирането на училищна кампания срещу фалшивите новини.

Дискусия с Миролюба Бенатова в СУ „Васил Кънчов“, Враца

На следващ етап учителите ще имат възможност да изпращат предложения за училищни кампании, които следва да са разработили заедно със своите ученици. В рамките на своите кампании учители и ученици могат да поканят в училище извени български журналисти, свързани с наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Кандидатстването става чрез попълване на кратък онлайн формуляр през бутона Кандидатствай тук в срок до 1 март 2019 г. Повече подробности тук.

Благой Цицелков запозна младежи как да различават фалшивите новини

„Журналисти в училище“ се организира в рамките на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ през 2012 г. Инициативата цели да повиши медийната грамотност сред подрастващите, да ги стимулира да бъдат активни граждани и да допринесе за тяхното кариерно ориентиране. До момента в срещите са взели участие близо 7000 ученици от цялата страна.

Илияна Николова: Срещите от „Журналисти в училище“ са и разговор за журналистическата професия, но и урок по гражданско участие

Сподели!

Свързани статии