Остават само три дни до крайния срок за регистриране на събития в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте 2018“. Инициативата се провежда по време на Европейската седмица на програмирането (6 - 21 октомври 2018 г.) и цели да вдъхнови интереса на деца и младежи към програмирането.

Покажете колко забавно и интересно може да бъде програмирането, като планирате събитие по време на Европейската седмица на програмирането. Регистрирате събитието на платформата meet-and-code.org до 15 септември 2018 г. Регистрираното събитие може да ви донесе парична награда от 4 875 лева и посещение в офиса на технологичния гигант SAP в Германия.

Одобрените събития в рамките на инициативата, освен тази възможност ще получат финансиране до 585 лева на събитие.

Организирайте хакатони, семинари за програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането, занимания по роботика, представяне на програми за програмиране за деца и младежи. Няма ограничение във вашето въображение, важно е събитията да вдъхновяват интереса на децата и младежите към програмирането и да показват как идеите оживяват чрез програмиране.

Инициативата „Запознайте се и програмирайте“ се осъществява в 22 страни в Европа, финансира се от технологичната компания SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH и от местна неправителствена организация, част от мрежата TechSoup за всяка страна. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), като единствен партньор на TechSoup.

Всяка една от 22-те страни, участващи в инициативата ще излъчи своите шест най-добри събития – по две събития във всяка от трите категории: Футбол и програмиране (годишна тема), Иновации и Разнообразие. Двете събития в съответните три категории ще се определят по два начина: чрез гласуване на публиката и чрез избор на местната организация, която за България е ФРГИ.

Регистрайте вашето събитие тук.

Сподели!

Свързани статии