До края на седмицата ще бъдат обявени резултатите от конкурса в четвъртото издание на програма „Роботика за България“. Поради големия брой кандидатури, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще публикува списък с одобрените кандидати извън предвидения за това срок.

Припомняме, че в конкурса участват близо 80 учители от 36 училища в 24 населени места на страната. От всяко училище кандидатстват по двама учители.

Одобрените менторски екипи от по двама учители ще получат подкрепа да изградят отбор по роботика в училището, където преподават. Програмата предоставя специализирано онлайн обучение, онлайн подкрепа относно правилата на състезанието First Lego League, оборудване за дейността на един отбор по роботика и възможност да участие на отбора във финалния фестивал в София, при отлично представяне на регионалните състезания.

Програма „Роботика за България“ стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и предоставя възможност за учене чрез преживяване. Програмата стартира през 2015 г., като до сега директно в нея са включени над 650 ученици от 36 населени места в цялата страна. Програмата вдъхновява интереса към технологиите и чрез ежегодните състезания по роботика, които се организират на регионално и национално ниво. До момента са проведени шест състезания, които дадоха възможност на близо 450 ученици да премерят сили със свои връстници и да усетят духа на международното състезание First Lego League.

Сподели!

Свързани статии