Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ Мария Делчева се класира за полуфиналите в отборния турнир по бадминтон на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес – Аржентина с тима си „Алфа“. Тя изигра две срещи на двойки, в които триумфира като победител - първо с партньорката си Хасини Нусака Амбалангодаге от Шри Ланка спечелиха срещу Фернанда Рива Сапонара от Перу и Хала Буксани от Алжир с 12:9, а след това с Джени Гай от САЩ надделяха над Сапонара и Яка Реди Вайшнави от Индонезия с 11:5. Победителите от двата полуфинала ще влязат в сблъсък за златния медал, а другите две двойки ще играят за бронза.

Диана Петкова, която е един от талантите на „Еврофутбол“ и ФРГИ в плуването, завърши на 13-о място на 100 м св. стил в аржентинската столица. Това я превърна в най-добре представилия се състезател от българските плувци на олимпиадата досега. Постижението стана факт, след като Диана изплува стоте метра на полуфиналите за 56.82 сек. На 50 м бруст Диана е 24-та с резултат 33.26 сек. По-късно днес Диана ще плува и в дисциплината 50 м свободен стил.

Рахим Рашайда зае първото място на открития турнир за купата на България по шпага във възрастовата група до 15 г. Състезанието се проведе в София, а с постижението си Рахим продължава да оглавява ранглистата на шпага за деца до 15 г.

Сподели!

Свързани статии