Днес, на 20 септември Фондация „Работилница за граждански инициативи“ организира поредица от срещи между граждански организации и представители на групи, с които НПО трудно намират общ език. Инициативата цели да насърчи и други граждански организации да започнат разговор, с хората, с които диалогът е сложен, или неосъществим.

Гражданските организации и бизнеса

Отговор на въпросите къде е пресечната точка между бизнеса и НПО и по какъв начин гражданските организации трябва да говорят, за да привлекат бизнеса за свой партньор, можете да научите от разговора между Валентин Кехайов и Александър Джоганов.

Александър Джоганов има над 15 години опит във финансовия сектор, работил е в големи международни компании. Бил е член на управителните органи на компаниите. През последните пет години развива собствен бизнес в областта на финтек. Проектът му е класиран в 10-те най-добри финтек проекта в Европа, според третия по големина старт ъп акселератор в света. Въпроси към него ще отправи Валентин Кехайов от сдружение „Млади изследователи за младежко развитие“, Смолян.

Гражданските организации и медиите

Гражданските организации традиционно посочват, че едно от предизвикателствата в работата им е липсата на медийно отразяване. Как се привлича вниманието на медиите, какво е важно за изграждането на дългосрочни партньорства с журналистите и как НПО да разказват въздействащо своите истории, ще научите от разговора между Маргарита Спасова и Мария Чернева.

Мария Чернева е едно от знаковите лица на БНТ. Близо 30 години следи проблемите на здравеопазването и социалната сфера. Авторка на множество документални филми, които два пъти й носят наградата „Валя Крушкина“. Тя ще отговори на въпросите на Маргарита Спасова, основател на Форум за глокална промяна, Габрово.

С тази инициатива ФРГИ се присъединява към глобалната кампания „Говори“ (SPEAK), която има за цел да противодейства на нарастващото разделение в обществата и да призове НПО за да разговарят с тези, с които обикновено не говорят. Инициативата на ФРГИ е едно от близо 200-те събития, които ще се започнат точно на 20 септември в 60 страни в целия свят. Още за кампанията тук.

Сподели!