В началото на април тази година Microsoft направи важни промени в програмата си за дарение на софтуер чрез TechSoup. Промените са мотивирани от стремежа на компанията да отговори на очакванията на по-млаките неправителствените организации и отразяват една глобалната тенденция - преместване на ИТ инфраструктурата към модел, базиран в облачното пространство.

Три са ключовите промените, които настъпиха в Програмата на Microsoft за софтуерни дарения чрез TechSoup:

- компанията рационализира своя каталог на продуктите, които дарява, за да осигури по-добро обслужване на по-малките неправителствени организации;

- лицензите на Microsoft продукти в облак вече са достъпни директно от TechSoup;

- офертите за софтуер на преференциални цени са добавени към програмата на Microsoft. Припомняме, че на преференциални цени се предлагат първокласните (премиум) версии на Microsoft продуктите за инсталиране на устройство, при същия процес на валидиране. Стандартните версии на всички Microsoft продукти за инсталиране на устройство продължават да се предлагат като дарения за валидираните чрез TechSoup организации.

Ограничението от 50 лиценза остава същото за определени продукти за дарения. Освен това допустимостта по Програмата ще продължи да се определя от статута и мисията на неправителствената организация.

Microsoft продуктите на преференциални цени, можете да видите тукКакви са ограниченията в Програмата на Microsoft за продукти на преференциални цени, вижте тук.

TechSoup си сътрудничи с Microsoft и с повече от 100 други дарители на технологични ресурси, с цел разширяване на възможностите за технологични решения и услуги за неправителствени организации. По този начин TechSoup гарантира възможността за възприемане и използване на най-ефективните технологични ресурси, с помощта на които неправителствените организации да осъществяват своите каузи.

Четете още тук.

Сподели!

Свързани статии